Kenuzás a vadonban

Evezés a tavaszi gemenci erdőben

Ha te is szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen érzés a vadonban evezni, ha kíváncsi vagy az ártérben rohangáló vaddisznókra, szarvasok és vízimadarakra, akkor ez a túra neked szól. 

Magyarország vadregényes, ősrengetegében a reggelek még hűvösek, de az első melengető napsugarak máris felébresztik az erdőt. A madarak egyre hangosabbak, a tőzikék és gyöngyvirágok sorra bújnak ki az avarból és közben ott van a levegőben a tavasz illata, a természet egy csapásra megtelik élettel.

A Duna árterének varázslatos világa, a holtágak, a belső tavak és a titokzatos mocsárvilág a családok egyik kedvenc kirándulóhelye, de ez a környezet a fiatalokat és az időseket, nem utolsósorban pedig a romantikára vágyó párokat is egyformán lenyűgözi. Az  erdő, a víz végtelen nyugalma feltölti a lelket, és megtanít élvezni a legegyszerűbb dolgokat.

Ha a szinte érintetlen természet közelségére vágysz, akkor tarts velünk!

Ez a hely a Hello Wild második otthona, hidd el, tudunk egy-két jó helyet mutatni!

Kenukkal az ártérben

Vadregényes evezés az erdőben

Időtartam: választhatóan 1 vagy 2 napos

15000 Ft / fő / 2 nap

Kaland

Túraterv

0. nap – Megérkezés, vidám esti hangolódás

Lehetőséged van már pénteken este leutazni a szállásra, Fekete Gólya Pihenőházba, hogy szombaton reggel, az új ismerőseiddel közösen készülődve induljon a kaland.

 

1-2. nap – Egész napos evezés a zöldülő vadregényes erdőben.

A szállásunkról indulva teszünk mindkét nap  egy-egy vízitúrát.

Vízi csillagtúránk során az ártéri erdő legszebb szakaszain evezünk. A kenutúrák pontos útvonala az aktuális időjárás, vízállás és a csapat kedvének, erőnlétének függvényében alakul.

·         1. nap – tavaszi kalandozás a gemenci ártérben

A túra  2021.05.01-én,10:00-kor indul. Találkozó a Fekete Gólya Pihenőház előtt.

Egy gyors biztonsági oktatással kezdünk, majd a felszerelés kiosztása után, azonnal vízre is szállunk a Vén-Dunán, hogy beevezzünk az evezősök paradicsomi világába, ahol minden gondot hátrahagyva felejthetetlen élményeket szerezhetsz. Bevetjük magukat az egész erdőt átszövő, keskeny csatornák, fokok világába, közben a Duna kis szigetén a hódok élőhelyét is megnézzük. Igazán jó vízállásnál pedig miénk az egész erdő.
Nem teljesítménytúra, hanem könnyed evezés, nézelődés, feltöltődés. A túra kb. 6 órát vesz igénybe, hagyunk időt bőven fényképezni is. Az autókat a találkozási pontnál hagyjuk, mert egy körtúrát téve, ide érkezünk. Az este a tábortűz mellett a közös bográcsozás, borozgatás és az ismerkedés jegyében telik. Garantált a remek hangulat, no meg egy jó kis túra!

 • 2. nap – Vadregényes evezés az erdőben

2021.05.02-án, 9:00-kor a Fekete Gólya Pihenőház előtt találkozunk. Ha részt vettél az előző napi vízitúrán, akkor ma már rutinosan szállunk a vízre, és a zöldülő gemenci ártérben kalandozunk tovább. Bemegyünk ennek a kis ékszerdoboznak a mellékágaiba, tavakra, és élvezzük a hol széles, hol szűk csatorna  romantikus táját. Majd délután  az indulási helyre érkezünk vissza.

 

Itt megnézheted, hogy milyen érzés velünk a vadonban evezni, túrázni.

A részvétel lehetséges csak egy vagy két napra is. Annyit ígérhetünk, hogy mindkét nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és Gemenc legszebb helyeit igyekszünk megmutatni nektek.

Hasznos infók

 • Ha beteg vagy, rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.
 • A túra  2021.05.01-én,10:00-kor indul. Találkozó a Fekete Gólya Pihenőház előtt. Az autókat a találkozási pontnál hagyjuk, mert egy körtúrát téve, ide érkezünk vissza. Egy körtúrát téve, kb 6 óra múlva érünk vissza a kiindulási pontunkra.
 • 05.02-án, 9:00-kor a Fekete Gólya Pihenőház előtt találkozunk, és egy rövid utazással jutunk el a Gemenci erdőben folyó dunai mellékághoz, ahol ismét a  víz fölé boruló lombok alatt kanyargó folyón evezünk. Egy körtúrát téve, kb 6 óra múlva érünk vissza a kiindulási pontunkra.

Vasárnap délután 5 óra körül búcsút veszünk egymástól és a természet eme gyöngyszemétől.

Könnyű, bárki számára teljesíthető vizes kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak.

·         A túra hossza, időtartama:  Az evezés minkét nap kb. 6 órát vesz igénybe, de a vízállás és a részvevők felkészültsége ezt nagyban befolyásolhatja. Egy napos túrán általában kb. 10-15 km-t teszünk meg kényelmes tempóban.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek.

13.500 Ft / fő / 2 nap

 • túraszervezést
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a kenuk és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • szombat esti vacsora, valamilyen bográcsos finomság
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • szállás: vendégházban, saját sátrakban.

Bázisunk a Baja-Dunafürdő üdülőterületen található. A Vén-Dunától és a Dunától is 200 méterre fekvő összkomfortos pihenőház várja a vendégeket. Szállásigényed jelezd, és mi segítünk annak lefoglalásában.

 • Étkezések: A túra önellátó – Reggeli  és a napközbeni étkezés esetében mindenki egyénileg készíti  el az ételét. Érdemes néhány szendvicset és megfelelő mennyiségű folyadékot hozni, csak úgy, mint egy hagyományos kiránduláshoz, mert a túránk során nincs vásárlás lehetőség.

Az utazás alapvetően egyénileg történik.

Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

Túráinkat a webshopunkon tudod megvásárolni.

Telefonon és e-mailben nem fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

Jelentkezés után kérjük, utald át a túra díját vagy válaszd az online bankkártyás fizetést. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a befizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket. A véglegesítésről  egy visszaigazoló e-mailt küldünk.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetés,
 • banki előreutalás
 • Készpénzes fizetésre előre egyeztetett esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Ha nem szeretnél online bankkártyával fizetni, akkor banki átutalást is indíthatsz.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: OTP Bank
Kedvezményezett neve: Marinkás Noémi ev
Kedvezményezett számlaszáma: 11773384-27509203-00000000
A közlemény rovatba a túra megnevezését és a számlázási nevet írd be, így tudjuk majd beazonosítani az utalásodat.

 • időjárásnak megfelelő  öltözet
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • napszemüveg, kalap, sapka
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz. Minimum1 liter tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol)
 • telefon, fényképezőgép
 • vízhatlan tok, zsák telefonnak, fényképezőgépnek
 • naptej, szúnyogriasztó
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv.
 • betegségekből kifolyólag orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereket, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük.  

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért a túra zavartalan lebonyolítását befolyásoló környezeti tényező hatására, vagy hirtelen időjárásromlás esetén, a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túrázás teljes ideje alatt túravezető felelőssége és kötelessége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatják a túráról.

Regisztrációt, befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a 06-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!

TOVÁBBI kalandjaink

Valentin napi evezés

Éjszakai romantikázás Budapest titkos lagúnáiban

2 napos long rafting túra Ausztriában

Vadvizek meghódítása a kalandvágyóknak

Kenukkal az ártérben

Vadregényes evezés az erdőben