Bakanccsal az erdőben, kenukkal az ártérben

Túráznál, de nincs kivel?

Velünk nem vagy egyedül!
Az októberi hétvége egy őszi kirándulásra tökéletes választás.
2 kellemes napot tölthetsz kalandozással egy vadregényes környezetben, jó társasággal.
Bakancsot húzunk, és napközben magunkba szippantjuk az ősz illatát az erdőben, és magunkhoz ölelhetjük a faóriásokat, (vagy akár egymást), hiszen itt találkozhatunk fekete nyárak, tölgyek, szilek, kőrisek hatalmas példányaival. Estére a pattogó tűz és bogrács mellett kémleljük a millió csillagot. Itt sok csodából tudsz válogatni: evezünk a vadonban, hogy felfedezzük a titokzatos mocsárvilágot, és közben láthatunk vonuló őzeket, vaddisznókat és gímszarvasokat is.
Az erdő, a víz végtelen nyugalma feltölti a lelket. És ez a különleges hangulatú hely ismerkedésre csábítja a túra társkeresőket ezen az októberi hétvégén.
Az ismerkedésnek ez a legjobb terepe, hiszen már egy hatalmas előny minden túrázónak a közös érdeklődés: a természet és a túrázás szeretete.

Tarts hát velünk egy vagy több napra, hogy varázsoljon el Téged is ez a különleges vidék!

Feltöltődés a vadregényes Gemencen

Bakanccsal az erdőben, kenukkal az ártérben

2021. október 9-10.

Időtartam: 2 nap

18.000 Ft /fő/2 nap

Kaland

Túraterv

0. nap – Megérkezés, vidám esti hangolódás

Péntek estefelé találkozunk a szállásunkon, Fekete Gólya Pihenőházban, ahol a tábortűz mellett ismerkedünk, így már szombat reggel biztosan lesz, akivel közösen meglesheted a  hajnali ködös napfelkeltét a Duna-parton.

 1. nap – gyalogos erdei túra:

Szombaton reggeli után bakancsot húzunk, és felfedezzük a vadregényes, magyar ősrengeteget. A gemenci erdőben sétálva az ártér egyedülálló szépségének lehetünk részesei. Ártéri erdők mélyén, égig érő nyárfák között vezet az utunk, hogy megkeressük Magyarország legnagyobb fáját. Erdei állatokból sincs hiány, találkozhatunk szavasokkal, Igaz kell egy kis mázli hozzá, de még az is meglehet, hogy élőben láthatunk fekete gólyákat.  Utunk során egy-egy magasles ígér pihenőt és szép kilátást. 

Egész napos túrát teszünk laza, sétálós tempóban, hagyunk időt bőven fényképezni, és töltődni az őszi színekbe öltözött természetben, és egy-egy pihenőnél még egy kis ismerkedős élményjáték is szóba jöhet. A táv kb. 10-15 km, felfedező túra, így szinte mehetünk, arra amerre csak tetszik, a csapat kedve, és erőnléte szerint. Estére a pattogó tűz és bogrács mellett kémleljük a millió csillagot és beszélgetünk nagyokat.

 2. nap – Egész napos vízitúra a Gemenci-erdőben

Vasárnap vízre is szállunk a Vén-Dunán, hogy beevezünk az evezősök paradicsomi világába, ahol minden gondot hátrahagyva felejthetetlen élményeket szerezhetsz. Bevetjük magukat az egész erdőt átszövő, keskeny csatornák, fokok világába, közben a Duna kis szigetén a hódok élőhelyét is megnézzük. Igazán jó vízállásnál pedig miénk az egész erdő.
Nem teljesítménytúra, hanem könnyed evezés, nézelődés, feltöltődés. Bemegyünk ennek a kis ékszerdoboznak a mellékágaiba, tavakra, és élvezzük a hol széles, hol szűk csatorna  romantikus táját. A túra kb. 6 órát vesz igénybe, hagyunk időt bőven fényképezni is. Garantált a remek hangulat, no meg egy jó kis túra! A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól és a csapat erőnlététől.  Annyit ígérhetünk, hogy a lehető legérdekesebb útvonalakat járjuk majd be.

Itt megnézheted, hogy milyen érzés velünk a vadonban evezni, túrázni.

A részvétel lehetséges csak egy vagy két napra is. Annyit ígérhetünk, hogy mindkét nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és Gemenc legszebb helyeit igyekszünk megmutatni nektek.

Hasznos infók

 • Ha beteg vagy, rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.
 • A túra  2021.10.23-án,10:00-kor indul. Találkozó a Fekete Gólya Pihenőház előtt. Az autókat a találkozási pontnál hagyjuk, mert egy körtúrát téve, ide érkezünk vissza. Egy körtúrát téve, kb 6 óra múlva érünk vissza a kiindulási pontunkra.
 • 2021.10.24-én, 10:00-kor a Fekete Gólya Pihenőház előtt találkozunk,és kisétálunk a vízpartra, hogy beevezünk az evezősök paradicsomimába.

  • és egy rövid utazással jutunk el a Gemenci erdőben folyó dunai mellékághoz, ahol ismét a  víz fölé boruló lombok alatt kanyargó folyón evezünk. Egy körtúrát téve, kb 6 óra múlva érünk vissza a kiindulási pontunkra.

  Vasárnap délután 5 óra körül búcsút veszünk egymástól és a természet eme gyöngyszemétől.

Könnyű, bárki számára teljesíthető vizes kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak.

·         A túra hossza, időtartama:  Az evezés minkét nap kb. 6 órát vesz igénybe, de a vízállás és a részvevők felkészültsége ezt nagyban befolyásolhatja. Egy napos túrán általában kb. 10-15 km-t teszünk meg kényelmes tempóban.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek.

14.500 Ft / fő / 2 nap

 • túraszervezést
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a kenuk és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • szombat esti vacsora, valamilyen bográcsos finomság
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • szállás: vendégházban, saját sátrakban.

Bázisunk a Baja-Dunafürdő üdülőterületen található. A Vén-Dunától és a Dunától is 200 méterre fekvő összkomfortos pihenőház várja a vendégeket. Szállásigényed jelezd, és mi segítünk annak lefoglalásában.

 • Étkezések: A túra önellátó – Reggeli  és a napközbeni étkezés esetében mindenki egyénileg készíti  el az ételét. Érdemes néhány szendvicset és megfelelő mennyiségű folyadékot hozni, csak úgy, mint egy hagyományos kiránduláshoz, mert a túránk során nincs vásárlás lehetőség.

Az utazás alapvetően egyénileg történik.

Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra megvásárlásával.

Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetés,
 • banki előreutalás
 • Készpénzes fizetésre előre egyeztetett esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Ha nem szeretnél online bankkártyával fizetni, akkor banki átutalást is indíthatsz.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: OTP Bank
Kedvezményezett neve: Marinkás Noémi ev
Kedvezményezett számlaszáma: 11773384-27509203-00000000
A közlemény rovatba a túra megnevezését és a számlázási nevet írd be, így tudjuk majd beazonosítani az utalásodat.

 • időjárásnak megfelelő  öltözet
 • vízálló bakancs
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • napszemüveg, kalap, sapka
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz. Minimum1 liter tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol)
 • telefon, fényképezőgép
 • vízhatlan tok, zsák telefonnak, fényképezőgépnek
 • naptej, szúnyogriasztó
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv.
 • betegségekből kifolyólag orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereket, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük.  

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért a túra zavartalan lebonyolítását befolyásoló környezeti tényező hatására, vagy hirtelen időjárásromlás esetén, a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túrázás teljes ideje alatt túravezető felelőssége és kötelessége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatják a túráról.

Regisztrációt, befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a 06-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!

TOVÁBBI kalandjaink

Valentin napi evezés

Éjszakai romantikázás Budapest titkos lagúnáiban

2 napos long rafting túra Ausztriában

Vadvizek meghódítása a kalandvágyóknak

Kenukkal az ártérben

Vadregényes evezés az erdőben