Kajakokkal Velence lagúnáiban Olaszország

Evezés Velence lagúnáiban

Leírhatatlan érzés, amikor pünkösd vasárnap reggel 9-kor a kajakban ülve a Szent Márk téren várod az ágyúlövést, hogy utána elszabaduljon a „vízi káosz”, azaz 2000-nél is több evezős hajó (kajak, kenu, evezős, gondola, stb.) egyszerre lóduljon neki a kb. 30 km-es távnak.
Persze aki nem akar ennyit evezni, az a partról is szurkolhat, hiszen ezen a flúgos futamon már sok újat nem láthat, mert az előző napokon már bejártuk Muranot, Buranot és a városközpontot is kajakkal, valamint Torcello tornyából áttekintettük a lagúnát. Közben eleveztünk a Sóhajok-hídja alatt is, s a hajókban ülve olyan helyekre is eljutottunk, olyan arcát is láthattuk a városnak, melyet gyalog sosem.
Ha te is velünk akarsz tartani, akkor ne késlekedj a jelentkezéssel:

Kajaktúra Velence lagúnáiban

Tenger, kajak, izgalom, hullámok, kaland

Időtartam: 4 nap

78.000 Ft / fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Kaland

Túraterv

1. nap – Utazás egyénileg vagy velünk Budapesti indulással. Megérkezés után Velencében egy kis ismerkedés az evezéssel, tengeri kajakokkal és persze a tengerrel magával. Az estét ismerkedéssel és vidám hangolódással töltjük.

2. nap – A reggeli után tartunk egy biztonsági és technikai eligazítást, valamint egy gyorstalpalót tengeri vízitúrákkal kapcsolatban, a tanultakat gyakorlatban a tenger hullámain próbáljuk ki. Ezután bemelegítés gyanánt beevezünk Velencébe, hogy átvegyük a Vogalonga fesztivál nevezési papírjait. Az adminisztráció letudtával tovább siklunk a város vizén, házak között, hidak alatt, a város lagúnáiban fogunk evezni, ezáltal olyan arcát ismerheted meg Velencének, amelyet száraz lábbal sosenem látnál. A gondolák és mindenféle egyéb vízi alkalmatosságok között lapátolva páratlan látványban lesz részed.

 3. nap Vasárnap alig pitymallat után ugrunk ki az ágyból, mert 09:00 előtt már a Canal Grande vizén, a kajakjainkban kell várjuk az indulást jelző ágyuszót. A korai vízreszállás jóvoltából láthatjuk-érezhetjük az ébredő Velencét: a szűk utcákon, sikátorokban frissen készülő kávé és ropogósra sült reggeli péksütemények illata terjeng, a kikötőkben még lágyan ringanak a gondolák. A gyülekező kajakok, kenuk, gondolák, hajók és megannyi vízi jármű között mi is felsorakozunk, hogy aztán a megdörrenő ágyuszóra egyszerre csapjunk a vízbe: Megkezdődik a Vogalonga vízi vesztivál, 32 km-nyi evezés fog várni minket, az olykor 2000-nél is több hajót – és még több résztvevőt – számláló regattában. Az eseményt hatalmas érdeklődés és rengeteg „szurkoló” övezi, így lehetőségünk lesz fürödni a dicsfényben, a célvonalon áthaladva pedig oklevél és medál jár minden teljesítőnek.

4. nap Az energiatartalékoktól függően még evezünk egyet Burano színes házai közé. Útba ejtjük Torchello-t, ami az egész velencei lagúna legrégebb óta folyamatosan lakott része, és egykoron a Velencei Köztársaság legnépesebb települése volt. A látogatás után felpakoljuk a kajakokat és élményekkel feltöltődve célba vesszük székes fővárosunkat, Budapestet.

Hasznos infók

 • Budapestről 4:00 kor indulunk és várhatóan közel 10 órás autózás után érünk célba. 
 • Az utolsó nap egy rövid délelőtti evezést követően felpakoljuk kajakjainkat majd késő esti órákban érünk vissza Budapestre.  

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

 • túraszervezést,
 • a kajakok és szükséges felszerelést és annak szállítását
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést végig melletted leszünk és figyelünk rád
 • a kajakok és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • balesetvédelmi, evezéstechnikai oktatást
 • felfedező kalandozást, mókás játékokat
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • Szállás: Elsősorban apartmanokban történik. De saját magad is kereshetsz szállást, kempingben, vendégházban kérésedre segítünk benne. Hozzávetőlegesen 100€/fő 
 • Étkezések: A túra önellátó – Reggeli  és a napközbeni étkezés esetében mindenki egyénileg készíti  el az ételét. Érdemes néhány szendvicset és megfelelő mennyiségű folyadékot hozni, csak úgy, mint egy hagyományos kiránduláshoz.
 • Az esti vacsorát igény esetén közösen is összedobhatjuk amolyan ki mit tesz be le alapon és majd mind megesszük 😉 

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra megvásárlásával, a túra kosárba tételével.
Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetéssel
 • banki előreutalással
 • Készpénzes fizetésre előre egyeztetett, kivételes esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hellowild.hu email címen Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Az átutaláshoz szükséges adatokat a webolal láblécében találod.
Kérjük, hogy a közlemény rovatba a túra megnevezését és a számlázási nevet címet írd be, így tudjuk majd beazonosítani az utalásodat.

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

Átlagos kondícióval, bárki számára teljesíthető, egy életre szóló élmény. Ezt mindenkinek látni kell egyszer. 

 • időjárásnak megfelelő  öltözet, és egy olyan cipő, ami kényelmes és nem sajnálod ha vizes lesz. 
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • napszemüveg, kalap, sapka, fürdőruha, esőkabát
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz)
 • telefon, fényképezőgép, távcső
 • vízhatlan tok, zsák a telefonnak, fényképezőgépnek
 • szúnyogriasztó, naptej
 • kempingezés vagy sátorozás elengedhetetlen kellékei (sátor, hálózsák, függőágy, tányér, evőeszköz, pohár, tisztálkodási szerek stb)
 • fejlámpa
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Olaszországba való beutazási feltételek teljesítése mindenkinek a saját felelősége. Kiutazási feltételekről itt olvashatsz.
 • Ha beteg vagy, vagy rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • A hajók és a felszerelések fertőtlenítését a túrák között elvégezzük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!