Barangolás Balaton-felvidéken

Barangolás Balaton-felvidéken

Sok-sok évvel ezelőtt Európa egyik legnagyobb vulkán területe a Balaton-felvidéken és a Bakony környékén helyezkedett el. Miután kitörtek, majd elcsendesedtek az itteni vulkánok a kiömlő láva megszilárdult, melyeket ma tanúhegyként emlegetünk. 4 napos programsorozat keretében felkutatjuk a Balaton-felvidék valamennyi tanúhegyét, szemügyre vesszük közelebbről a már nyugvó vulkánok belsejét, betekintünk a környék történelmi múltjába és élvezzük a Tapolcai-medence és a Balaton csodálatos kilátását.

Program:

  1. nap: Találkozás Hegymagason, ahonnan gyalogosan neki vágunk első tanúhegyünknek a Szent-György hegynek. Egy kb 6,5 km-es túra alatt a az itteni Bazaltorgonákat kutatjuk fel, majd a hegytetőről csodaszép látványt nyújt a környék. Vissza érkezve átautózunk Gyulakeszire, ahol leparkolunk, majd a Csobánc-hegy meghódítása következik. A két hegy megmászása után elfoglaljuk szálláshelyünket.
  2. nap: Közös reggeli után a Tóti-hegyre, a legalacsonyabb tanúhegyre indulunk, mely jellegzetes csúcsós formájával magaslik ki ezen a vidéken. Ezt követően átsétálunk a Gulács hegyre, ahol kőomlásokon és bazaltorgonák mellett haladunk fel a hegytetőre. Miután gyönyörködtünk itt is a környék tájában, vissza indulunk a szállásra szőlőültetvények és szántóföldek mellett. Este bográcsos vacsorával zárjuk a napot.
  3. nap: Közös reggeli után, autóval átmegyünk Hegyesdre, ahonnan egy körtúra keretében az egykori várrom meghódítása, a Zalahalápi kősziklák felkutatása és további geológiai formációk megtekintésével telik napunk. Este ismét közös vacsorával zárjuk a napot. 
  4. nap: Reggeli után, elhagyjuk a szállást és a Káptalantóti Liliomkertben piacozunk, majd a Szentbékkáli kőtengert nézzük meg. Ezután elbúcsúzunk egymástól és útnak indulunk haza.
A napi programjaink nem teljesítménytúrák, hanem a nézelődésről és a táj szépségének átéléséről szól. 
A programok sorrendje változhat, valamint más programok beiktatására is lehetőség van, amennyiben a csapat igényli. Pl: Szigligeti-vár, Tapolca Malom-tó, séta a Balaton parton

Szállás: Tekeress Vendégház, Káptalantóti

Jelentkezési határidő: 2023. október 19.

Barangolás Balaton-felvidéken​

Időtartam: 4 nap

24 000 Ft / fő

3 éjszaka szállás 21 000 Ft/fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Hasznos információk

Utazás:  egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

A részvételi díj tartalmazza: a túraszervezést, szakképzett és tapasztalt túravezetést,  egy bográcsos- és egy grilles vacsorát.

A részvételi díj nem tartalmazza az utazást és az étkezéseket, kivétel a két meleg vacsora. 

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra kosárba tételével,  megvásárlásával. Telefonon és emailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni! A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

Fizetés: a kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted: online felületen bankkártyás fizetéssel, átutalással, szépkártyás fizetéssel.

Amit hozz magaddal: időjárásnak megfelelő  öltözet, elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol), telefon, fényképezőgép, extra adag jókedv, betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük.

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!