Kalandozás a vöröslő köveken

Kalandozás a vöröslő köveken

Nem hallottál még a magyar Marsról?

Akkor itt az ideje, hogy megismerd velünk ezt az igazán kalandos, a vörös planétát megidéző világot– amitől nemcsak a gyerekek álla esik le. A hétvégén a Vértes marsbéli tájat járjuk be! Bolygó közi utazást nem garantálunk, de azt igen, hogy egy ahhoz nagyon hasonló helyre juthattok el velünk ezen a hétvégén. Itt bizonyítékot találunk arra, hogy volt élet a vörös bolygón, a vidék dűnéi között felfedezzük, a megkövült vízilovat és elefántot is. Sőt a vadnyugatot idéző tájon, még egy  barlangot is felfedezhetünk. Kalandozunk az afrikai szavannákra emlékeztető tisztáson, ahol élvezzük az ébredező természet színeit, illatait, és közben számtalan, izgalmas fotótémát fedezünk fel. Barangolásunk során a kellemesen kanyargó árnyas erdőben a vészterhes múltat idéző kápolnapusztai szellemfalut is útba ejtjük.  Szomorú múltja ellenére Kápolnapuszta ma is gyönyörű, ahol a végtelen csendet csak a madarak, békák és tücskök éneke töri meg. Olyan adottságokkal rendelkezik, amit érdemes felfedezni az év bármely szakában.

Kalandozás a vöröslő köveken

Időtartam: 1 nap

4000 Ft / fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Kaland

Szombat reggel Gánt határában találkozunk, ahol kicsit megismerkedünk a túratársainkkal és 10 órakor elindulunk az egész napos gyalogtúrára, hogy felfedezzük  a marsbéli vidéket. Túránkat, nem a kiépített tanösvényen vezetjük, egy kalandos úton haladunk, ahol bepillanthatunk, hogy évmilliókkal korábban milyen világ létezett is itt. A napsütésben a tűzvörös és az okkersárga halmok között sétálgatva olyan érzésünk támad, mintha nem is szép hazánkban, hanem a vörös bolygón, a Mars felszínén járnánk. A fotótémákban gazdag tájat lassan elhagyva, a rengeteg új élménnyel gazdagodva haladunk tovább. A falu feletti megkapó szépségű, füves dombok láncolatán hullámozunk föl-le, hogy megkeressük  az  elhagyott falut. Közben végig élvezve a kilátást a Vértesalji településre és a hegység végeláthatatlan erdeire. A szavannákra emlékeztető tisztáson keresztül jutunk vissza a szép fekvésű faluba, és közben még egy  barlangot is felfedezhetünk. Végigjárjuk a Gánttól induló hangulatos völgyet. A fák színesek már ilyenkor, mindenhol ott vannak már az ősz első jelei. A fák, egymás után festik színesre a tájat. Az izmainkat kellemesen megmozgató kirándulás egy különösen érdekes időutazás élményét is kínálja.  Hangulatos erdőben jutunk el Gánt felett fekvő egykori Kápolnapusztára, ami még most is sokat mesél az ott áthaladó front eseményeiről.  Utunk során egy-egy magasles ígér pihenőt és szép kilátást. Nem teljesítménytúra, normál tempóban haladunk.  A túra kb. 6-7 órát vesz igénybe, hagyunk időt bőven fényképezni, és töltődni az ébredő tavasz illataival. A táv kb. 15 km, kaland túra, így szinte mehetünk, arra amerre csak tetszik, a csapat kedve, és erőnléte szerint. A délutáni órákban búcsút veszünk újdonsült barátainktól, de előtte amennyiben igény van rá érdemes a falu központjába betérve egy kiadós vacsorával befejezni a túrát

Ide egyszer mindenkinek érdemes ellátogatni, igazán pazar látványban lesz részed!

 Itt megnézheted, hogy milyen érzés a Marson kalandozni.

Hasznos infók

A túra napján, reggel 10:00-kor Gánt határában gyülekezünk (a pontos helyszínt a befizetés után küldjük el neked). Egész nap kalandozunk ebben a vöröslő, titokzatos kővilágában és közben kapcsolatokat építve, közösséget kovácsolva ismerkedünk túratársainkkal. A túra során, több helyen  is megállunk megcsodálni a kilátást. Egy körtúrát téve, a kiindulási pontra érkezünk vissza. Délután 5-6 óra körül búcsút veszünk egymástól és ettől a kuriózumokkal teli varázslatos tájtól.

Az utazás alapvetően egyénileg történik.

Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

3000 Ft/fő.

 • túraszervezést
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • vidám kalandozás, mókás játékok
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • Étkezések: A túra önellátó – A napközbeni étkezés esetében mindenki egyénileg készíti  el az ételét. Érdemes néhány szendvicset és megfelelő mennyiségű folyadékot hozni, csak úgy, mint egy hagyományos kiránduláshoz, mert a túránk során nincs vásárlás lehetőség.

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra megvásárlásával.

Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetéssel
 • banki előreutalással
 • észpénzes fizetésre előre egyeztetett esetben  kivételes esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hellowild.huemail címen Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Ha nem szeretnél online bankkártyával fizetni, akkor banki átutalást is indíthatsz.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: 
Kedvezményezett neve: 
Kedvezményezett számlaszáma: 
A közlemény rovatba a túra megnevezését és a számlázási nevet írd be, így tudjuk majd beazonosítani az utalásodat.

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

Ha négylábú barátodat szívesen látjuk, kérlek, előtte egyeztess velünk.

Sportos kondícióval, bárki számára könnyedén teljesíthető expedíció, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak. Ezt mindenkinek látni kell egyszer. A terep nem nehéz, jelzett és olykor jelöletlen utakon, ösvényeken, enyhe emelkedőkön és lejtőkön kalandozunk. A túracipőt senki se hagyja otthon! Teljesen kezdőként is jelentkezhetsz

 • A túra hossza: 15-17 km
 • A túra időtartama:  kb. 6 óra
 • Szintkülönbség: 210 m
 • időjárásnak megfelelő  öltözet
 • hátizsák (15-30 l), kényelmes vízálló túrabakancs, kamásli (lábszárvédő), esőkabát
 • a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni
 • napszemüveg, kalap, sapka
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol)
 • telefon, fényképezőgép
 • naptej, szúnyogriasztó
 • extra adag jókedv
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Ha beteg vagy, rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!