Holtági madárfürkésző túra

Holtági madárfürkésző túra

Egy túra, ami a honfoglalás korabeli faluban történik. Bár többször elnéptelenedett a történelem során, de idővel időre újra benépesült. Egy nyugodt, csendes kis falu a Tisza egyik holtága mellett. A település természeti értékeiben is igen gazdag, melyet túránk során bemutatunk.

 

Túraterv:

A program az Árpádkori falu rekonstrukciómegtekintésével kezdődik, majd felsétálunk a várdombra, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a Nagy-tó és az ott lévő élővilágra. Vízparti madarak megcsodálásához közelebb merészkedünk a tóhoz. További természeti értékek felderítéséért elsétálunk a holtág partjára, ahonnan fürkész kalandunk tovább folytatódik. Táv kb. 8 km, mely végig sík terepen történik.

Holtági madárfürkésző túra

Időtartam: 1 nap

4 000 Ft / fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Hasznos információk

Utazás:  egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

A részvételi díj tartalmazza: a túraszervezést, szakképzett és tapasztalt túravezetést, balesetvédelmi-,  oktatást, felfedező kalandozást, mókás játékokat, a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel), túra végi apró meglepetést.

A részvételi díj nem tartalmazza az utazást és az étkezéseket. 

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra kosárba tételével,  megvásárlásával. Telefonon és emailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni! A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

Fizetés: a kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted: online felületen bankkártyás fizetéssel, átutalással, szépkártyás fizetéssel.

Amit hozz magaddal: időjárásnak megfelelő  öltözet, elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol), telefon, fényképezőgép, extra adag jókedv, betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük.

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!