Havas kalandok a Hargitán

Búcsúztassuk kalandokkal a telet a havas csúcsokon

A tél végén mókázni indulunk a havasi csúcsokba, hogy méltón megünnepeljük a telet. A hó lassan egyébként is külön kiérdemelt figyelmet igényel. Búcsúztassuk méltón a telet, hogy még eljött hozzánk.

1. nap – utazás

Utazás egyénileg történik, de a csapat kisbuszával is jöhetsz. (korlátozott számban) Érkezés este 7 óra. 537295 Mádéfalva 204. ( románul Siculeni 204) Első nap csak meleg vacsora jár. A határátkeléshez érvényes személyigazolvány vagy útlevél kell. Pénzt váltani a panziónál is lehet, középárfolyamon.

2. nap – szalmazsákkal a lejtőkön

Reggeli után elindulunk megmászni a Csicsói Hargita 1755 méter magas csúcsát, ahonnan csodás kilátásban lesz részünk jó idő esetén. Az út felfelé közepesen megterhelő, mely 2,5 kilométer hosszú, körülbelül 2 óra alatt teljesíthető pihenőkkel együtt. A szalmazsákokat és a csúszó alkalmatosságokat is magunkkal visszük, melyekkel örömteli csúszásokban lesz részünk. Délután szabadprogram keretén belül Hargitafürdőn mászkálunk, hófánk vagy hómobil kipróbálása mellett további csúszkálásokra van lehetőség. A város 1200-1400 tengerszint feletti magasságon terül el, mely a székelyek kedvelt síparadicsoma. Síelés és korcsolyázás mellett motorosszános túrára is lehetőség van, mely előzetes bejelentkezést igényel. 

3. nap – szekérrel vagy szánnal a Gymesek völgyében

Ez a nap egy nagyon jó hangulatú piknikezésről, szánkózásról és a csángó vidékről szól. Lovaszekerezünk egy igazán jót, pityókás házi kenyeret veszünk, aztán kiérve a faluból a völgyek mélyén szabadtűzön sütögetünk, forralt borozunk, és helyi népdalokat tanulunk, mindezt csupán csak azért, hogy szívünk-lelkünk felmelegedjen. A sütögetéshez két opcióval tudok szolgálni, attól függően, hogy vegetáriánus vagy húsos étkezést igényelsz. A hagyományos kis csomag jó finom házi füstölt, pácolt szalonnából, házi kolbászból, jóféle madéfalvi piros hagymából, illetve juhtúróból áll. A vegetáriánus verzióhoz zöldségeket pakolunk kis batyuba és sütjük finomra a parázson. Ennél jobb nem is kell! A fogatosunk Laci segít nekünk nyársat faragni, tüzet gyújtani, Pali pedig felkaptat velünk az esztenára, ahogy kell. 4 ütemű, ostorváltós, automata fékes, kicsit nomád járgányon, amiről a lengéscsillapító és a deréktámaszos ülés hiányzik, de eszméletlenül jót tesz a veseköveknek, és a tüdőnek is. Ha még nem távozott a vesekő, Pali után biztosan fog, a tüdő tisztulását pedig a hiper-szuper cabrió kivitelezésű autentikus helyi fa szerkezetű 8 személyes szekér kialakítása segíti majd elő. Az illatosító értelemszerűen a környező fenyőillat, illetve helyi falusi jó finom istálló esszencia keveredéséből áll össze, amit néha-néha Pali kipufogója spékel meg, de biztos vagyok benne, mindenki tetszését el fogja nyerni, ugyanis kellően intenzív lesz és ez elég divatos manapság. 

4. nap – kutyaszánozás, szánkózás

Délelőtt egy 20 perces túrára megyünk husky kutyákkal által vezetett szánokkal. Ezt követően a Szent Anna tóhoz látogatunk, ahol egy hosszú és széles szánkópályán lecsúszunk, majd terepjáróval felhúznak bennünket. A kutyaszánozás ára: gyerekeknek 20 euró, felnőtteknek 30 euró. A szánkóbérlés a Szent Anna tónál 45 lej.

5. nap – hazautazás

Reggeli után indulás haza. Programként ajánljuk a Tordai Sóbányát, melyről a National Geographik is készített egy remek videót. Korondon és Homoródfürdőn lehetőség van ajándékvásárlásra.

Túránk Zsókaland közreműködésével valósul meg.

 

Havas kalandok a Hargitán

A túra 48 500Ft

A szállás félpanzióval 128€ 

Nézd meg videóinkat!

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Hasznos infók

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában. De tarthatsz a csapat kisbuszával. 

 • túraszervezést
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • A szállás költéségét amit e helyszínen a szállásadónak kp-ban kell fizetni 128€
 • A kutyaszán költéségt 30€ 
 • Az esetleges belépőket
 • Utasbiztosítás az utazás teljes időtartalmára melynek intézésében tudunk segíteni 

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra kosárba tételével,  megvásárlásával.

Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

Ha szoktál túrázni könnyen teljesíthető  kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak.  

 • időjárásnak megfelelő  öltözet
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet)
 • telefon, fényképezőgép
 • extra adag jókedv
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Ha beteg vagy, rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!