Havas Kalandok a Hargitán

Az idei évben megint mókázni indulunk egy jót a havas csúcsokon, megünnepelni a telet, hogy egyáltalán még létezik és örülni a hónak, egymásnak és mindezt örömtánccal koronázni meg.
A hó lassan egyébként is külön kiérdemelt figyelmet igényel.  
Búcsúztassuk méltón a telet, hogy még megtisztelt minket és eljött hozzánk… ki tudja, meddig ezt.
 

 Szerda

Az utazás egyénileg történik, vagy a csapat kibuszával tudsz jönni.  (korlátozott számban)

Az érkezéshez időbeli támpont: vacsora ideje 7 óra. Találkozónk helye: 537295 Madéfalva 204 szám.
Románul: Siculeni 204

·       Fontos: elegendő élelmet pakoljatok az utazásra, első meleg étkezésünk csak este 7 óra környékén lesz.

·       A határátkeléshez érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges

·       Pénzt váltani a panziónál is lehet, középárfolyamon

 

Túránk Zsókaland közreműködésével jött létre.

Havas Kalandok a Hargitán ​

2023.03.01-2023.03.05.
(szerdától – vasárnapig)

A túra 48 500Ft

A szállás félpanzióval 128€ 

Csütörtök

Egy kiadós reggeli után elindulunk megmászni a Csicsói Hargita 1755 m magas csúcsát, ahonnan jó idő esetén csodás kilátásban lesz részünk, de köd és hóesés is benne van a pakliban, ám igyekszünk megbeszélni a fentiekkel, hogy ragyogó napsütést küldjenek ránk. Az út felfelé közepesen megterhelő, körülbelül 2 órán át tart pihenőkkel együtt. A túra hossza 2,5 km. Nehezítő tényező a hó és vastag ruha rajtunk, de megéri az áldozatot, utána rendkívül jó lesz a közérzetünk és, ha szerencsénk van, csodálatos kilátásban lehet részünk. A szalmazsákokat és a csúszó alkalmatosságokat is magunkkal visszük, rajtuk fogunk lecsúszni, megkönnyítve így a dolgunkat nem kis örömmel ajándékozva meg magunkat.

DÉLUTÁN

 

A lecsúszás után Hargitafürdőn mászkálunk még egy picit, mindezt szabadprogram keretén belül. Kipróbálhatjuk a hófánkot vagy a hómobilt, ehetünk vagy ihatunk valamit, illetve további csúszásokra is lehetőségünk lesz a szalmazsákkal. Vacsorára érünk haza.

 

A TELEPÜLÉSRŐL

Hargitafürdő tengerszint feletti magassága 1200-1400 m között terül el, a székelyek kedvelt üdülője, síparadicsoma. A fürdő elnevezést mofettáiról, illetve meleg borvizes forrásairól kapta. De ezek csak nyáron van nyitva. Télen sízési, korcsolyázási lehetőségek vannak, emellett csoportos és egyéni motorosszán túrákat lehet tenni. Ezek a lehetőségek egyéni igény szerint állnak a rendelkezésünkre, a településen találhatók, de külön bejelentkezést igényel.

 

Péntek szekérrel vagy szánnal a Gyimesek völgyében

Ez a nap egy nagyon jó hangulatú piknikezésről, szánkózásról és a csángó vidékről szól. Lovaszekerezünk egy igazán jót, pityókás házi kenyeret veszünk, aztán kiérve a faluból a völgyek mélyén szabadtűzön sütögetünk, forralt borozunk, és helyi népdalokat tanulunk, mindezt csupán csak azért, hogy szívünk-lelkünk felmelegedjen. A sütögetéshez két opcióval tudok szolgálni, attól függően, hogy vegetáriánus vagy húsos étkezést igényelsz. A hagyományos kis csomag jó finom házi füstölt, pácolt szalonnából, házi kolbászból, jóféle madéfalvi piros hagymából, illetve juhtúróból áll. A vegetáriánus verzióhoz zöldségeket pakolunk kis batyuba és sütjük finomra a parázson. Ennél jobb nem is kell! A fogatosunk Laci segít nekünk nyársat faragni, tüzet gyújtani, Pali pedig felkaptat velünk az esztenára, ahogy kell. 4 ütemű, ostorváltós, automata fékes, kicsit nomád járgányon, amiről a lengéscsillapító és a deréktámaszos ülés hiányzik, de eszméletlenül jót tesz a veseköveknek, és a tüdőnek is. Ha még nem távozott a vesekő, Pali után biztosan fog, a tüdő tisztulását pedig a hiper-szuper cabrió kivitelezésű autentikus helyi fa szerkezetű 8 személyes szekér kialakítása segíti majd elő. Az illatosító értelemszerűen a környező fenyőillat, illetve helyi falusi jó finom istálló esszencia keveredéséből áll össze, amit néha-néha Pali kipufogója spékel meg, de biztos vagyok benne, mindenki tetszését el fogja nyerni, ugyanis kellően intenzív lesz és ez elég divatos manapság. 

 

Szombat irány kutyaszánozni

Reggel időben útnak eredünk, akarom mondani szélsebes és aranyos huskykat keresünk, hogy repítsenek minket egy kis időre. A kutyaszánozás hatalmas élmény. Baróti Botond évek óta tenyészti, versenyezteti és edzi kutyáit, így igazán profi kutyákkal próbálhatjuk ki ezt az északi hóbortot. 

A kutyaszánas túra hossza kb 20 perc.
Ára gyerekeknek 20 euró, felnőtteknek 30 euró.

Délután

Kutyaszánazás után a Szent Anna tóhoz látogatunk, ahol a délutáni szánkózás veszi kezdetét. A tóhoz vezető utat télen nem takarítják le, így egy hosszú és széles szánkópályát alakítanak ki. Ugyanitt szánkót tudunk bérelni, aminek az ára 45 lej környékén mozog. Lecsúszás után pedig felhúznak minket egy kifejezetten erre elkészített terepjáróval. A felfelé út legalább olyan hangulatos és kalandos mint a lefelé csúszás. Vacsora időben érünk haza.

Vasárnap

7:00 Reggeli

8:00 Indulás haza egyéni tempóban

Útközben megállhattok Homoródfürdőn ajándékokat vásárolni és Korondon is lesz rá lehetőség. Hazafelé ajánlott meglátogatni az ominózus Tordai Sóbányát, amelyről a National Geographic készített nagyon jó videót.

https://www.salinaturda.eu/hu/

 

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Hasznos infók

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában. De tarthatsz a csapat kisbuszával. 

 • túraszervezést
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • A szállás költéségét amit e helyszínen a szállásadónak kp-ban kell fizetni 128€
 • A kutyaszán költéségt 30€ 
 • Az esetleges belépőket
 • Utasbiztosítás az utazás teljes időtartalmára melynek intézésében tudunk segíteni 

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra kosárba tételével,  megvásárlásával.

Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

Ha szoktál túrázni könnyen teljesíthető  kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak.  

 • időjárásnak megfelelő  öltözet
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet)
 • telefon, fényképezőgép
 • extra adag jókedv
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Ha beteg vagy, rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!

TOVÁBBI kalandjaink