Élménytúra a téli kalandoroknak

Javában tart a tél és a hideg, de ilyenkor is szükséged van egy kis extra kalandra?

Télen, amikor a Balaton befagy, a Hévíz- patak vize még mindig evezhető. Hévízi-tó fölösleges vizének nagy részét a Hévízi-lefolyó vezeti el, így a tóhoz közel, a patak felett, sejtelmes páraréteg lebeg.

Tarts velünk, hogy a melegen gőzölgő patakról együtt csodáljuk meg a téli természetet, evezzünk a mesebeli tájakat idéző tavirózsák között és közben megcsodálhatjuk, ahogyan a vízi madarak előtűnnek a nádasból. 

A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín.

Vízitúra a Hévíz-patakon

Élményevezés a gőzölgő patakon

2021. november 1. és 2022. március 15. között

Időtartam: 1 napos

7000 Ft / fő

Kaland

Túraterv

A túra napján, reggel 9:00-kor a Hévízi-tó kifolyójánál található zsilipnél gyülekezünk. Stabil hajóinkban a teljesen kezdő, és a haladó kenusaink, illetve tengeri vagy túra kajakosaink is megismerhetik ezen a különlegesen szép vízitúra útvonalon való evezés élményét.

Kiosztjuk a felszereléseket, és tartunk egy balesetvédelmi-, és egy rövid evezéstechnikai oktatást. Aztán a túravezetőt követve, az autókat a sofőrök elviszik a fenékpusztai kiszállóig (76 sz. főút hídjáig). Innen visszahozzuk őket a kiindulási pontra. Miután teljes a csapat, vízre szállunk, és indul a 10 km-es kalandos evezés. A túra során, egy helyen megállunk pihenni, ahol lehetőség lesz mindenkinek elfogyasztania a magával hozott elemózsiát, teát, és egy kicsit tudunk pihenni, nézelődni.   Majd a tündérrózsák közötti evezés után madárlesek mellett, hidak alatt evezve érkezünk Fenékpusztára.

Itt megnézheted, hogy milyen érzés velünk a vadonban evezni, túrázni.

Hasznos infók

 • Ha beteg vagy, vagy rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • A hajók és a felszerelések fertőtlenítését a túrák között elvégezzük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

A túra napján, reggel 9:00-kor a Hévízi-tó kifolyójánál található zsilipnél gyülekezünk. Ha autóval érkezel, akkor Hévízen az Ady Endre útról nyíló fürdő bejárattal szemben levő, nem fizetős parkolóban tudsz parkolni.  Majd innen gyalog, a kerítés mellett továbbhaladva eljutsz a zsiliphez, kb. 320 méter. (Ezt a rövid utat csak gyalogosan szabad megtenni, mivel autóval behajtani tilos.) Kiosztjuk a felszereléseket, és tartunk egy balesetvédelmi-, és egy rövid evezéstechnikai oktatást. Aztán a túravezetőt követve, az autókat a sofőrök elviszik a fenékpusztai kiszállóig (76 sz. főút hídjáig). Innen visszahozzuk őket a kiindulási pontra. Miután teljes a csapat, vízre szállunk, és indul a 10 km-es kalandos evezés. A túra során, egy helyen megállunk pihenni, ahol lehetőség lesz mindenkinek elfogyasztania a magával hozott elemózsiát, teát, és egy kicsit tudunk pihenni, nézelődni.   Majd a tündérrózsák közötti evezés után madárlesek mellett, hidak alatt evezve érkezünk meg Fenékpusztára.

Délután 3-4 óra körül búcsút veszünk egymástól és a természet eme gyöngyszemétől.

Könnyű, bárki számára teljesíthető vizes kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak.

·         A túra hossza, időtartama:  Az evezés kb. 6 órát vesz igénybe, de a részvevők felkészültsége ezt nagyban befolyásolhatja. A túrán kb. 10 km-t teszünk meg kényelmes tempóban.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek.

7000 Ft / fő, mely tartalmazza a Nemzeti Park felé fizetendő belépő díját.

 • túraszervezést
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a kenuk és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • balesetvédelmi-, evezéstechnikai oktatást
 • sofőrök transzferezése a kiinduló  és a végpont közti szakaszon
 • belépőjegyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • Étkezések: A túra önellátó – A napközbeni étkezés esetében mindenki egyénileg készíti  el az ételét. Érdemes néhány szendvicset és megfelelő mennyiségű folyadékot hozni, csak úgy, mint egy hagyományos kiránduláshoz, mert a túránk során nincs vásárlás lehetőség.

Az utazás alapvetően egyénileg történik.

Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra megvásárlásával.

Telefonon és e-mailben nem fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

Jelentkezés után kérjük, utald át a túra díját vagy válaszd az online bankkártyás fizetést. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a befizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket. A véglegesítésről  egy visszaigazoló e-mailt küldünk.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetés,
 • banki előreutalás
 • Készpénzes fizetésre előre egyeztetett esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Ha nem szeretnél online bankkártyával fizetni, akkor banki átutalást is indíthatsz.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: 
Kedvezményezett neve:
Kedvezményezett számlaszáma: 
A közlemény rovatba a túra megnevezését és a számlázási nevet írd be, így tudjuk majd beazonosítani az utalásodat.

 • időjárásnak megfelelő  öltözet, vízhatlan cipő előny
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • napszemüveg, kalap, sapka
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz. Minimum1 liter tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol)
 • telefon, fényképezőgép
 • vízhatlan tok, zsák telefonnak, fényképezőgépnek
 • naptej, szúnyogriasztó
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv.
 • betegségekből kifolyólag orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereket, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük.  

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért a túra zavartalan lebonyolítását befolyásoló környezeti tényező hatására, vagy hirtelen időjárásromlás esetén, a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túrázás teljes ideje alatt túravezető felelőssége és kötelessége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatják a túráról.

Regisztrációt, befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a 06-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!

TOVÁBBI kalandjaink

Körtúra a vöröslő köveken

Kalandozás a Marsbéli kráterek a sztyepprétek között

2 napos long rafting túra Ausztriában

Vadvizek meghódítása a kalandvágyóknak

Kenukkal az ártérben

Vadregényes evezés az erdőben