A csodálatos Gemenc

Itt van az ősz. Túráznál, de nincs kivel?

Velünk nem vagy egyedül!
Az októberi hétvége egy őszi kirándulásra tökéletes választás.
2 kellemes napot tölthetsz kalandozással egy vadregényes környezetben, jó társasággal.
Bakancsot húzunk, és napközben magunkba szippantjuk az ősz illatát az erdőben, és magunkhoz ölelhetjük a faóriásokat, hiszen itt találkozhatunk fekete nyárak, tölgyek, szilek, kőrisek hatalmas példányaival. Estére a pattogó tűz és a bogrács mellett kémleljük a millió csillagot. Itt sok csodából tudsz válogatni: evezünk a vadonban, hogy felfedezzük a titokzatos mocsárvilágot, és közben láthatunk vonuló őzeket, vaddisznókat és gímszarvasokat is.

A Duna árterének varázslatos világa, a holtágak, a belső tavak és a titokzatos mocsárvilág a családok egyik kedvenc kirándulóhelye, de ez a környezet a fiatalokat és az időseket, nem utolsósorban pedig a romantikára vágyó párokat is egyformán lenyűgözi. Az  erdő, a víz végtelen nyugalma feltölti a lelket, és megtanít élvezni a legegyszerűbb dolgokat.

Ha a szinte érintetlen természet közelségére vágysz, akkor tarts velünk!

Ez a hely a Hello Wild második otthona, hidd el, tudunk egy-két jó helyet mutatni!

a szállás Fekete Gólya Pihenőházban lesz

A csodálatos Gemenc

Bakanccsal az erdőben, kenukkal az ártérben

Időtartam: 3 nap

25.900 Ft / fő
3 éjszaka szállás 17.500 Ft / fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Kaland

Túraterv

0. nap – Megérkezés, vidám esti hangolódás

Péntek estefelé találkozunk a szállásunkon,a Fekete Gólya Pihenőházban, ahol a tábortűz mellett ismerkedünk, így már szombat reggel biztosan lesz, akivel közösen meglesheted a  hajnali ködös napfelkeltét a Duna-parton.

 1. nap – gyalogos erdei túra

Szombaton reggeli után bakancsot húzunk, és felfedezzük a vadregényes, magyar ősrengeteget. A gemenci erdőben sétálva az ártér egyedülálló szépségének lehetünk részesei. Ártéri erdők mélyén, égig érő nyárfák között vezet az utunk, hogy megkeressük Magyarország legnagyobb fáját. Erdei állatokból sincs hiány, nem ritkaság ezen a területen a szarvas, az őz, a borz, a róka, a nyuszt, nyest, mókus, vidra és a hód is megtalálható. Utunk során egy-egy magasles ígér pihenőt és szép kilátást.  Egész napos túrát teszünk laza, sétálós tempóban, hagyunk időt bőven fényképezni, és töltődni az őszi színekbe öltözött természetben, és egy-egy pihenőnél még egy kis játék is szóba jöhet. A táv kb. 10-15 km, felfedező túra, így szinte mehetünk arra, amerre csak tetszik, a csapat kedve és erőnléte szerint. Estére a pattogó tűz és bogrács mellett kémleljük a millió csillagot és beszélgetünk nagyokat, ezt követően a bátrakkal sétálunk egyet a közeli erdőben. 

 1. nap – egész napos vízitúra a Gemenci-erdőben

Vasárnap vízre szállunk, hogy beevezzünk az evezősök paradicsomi világába, ahol minden gondot hátrahagyva felejthetetlen élményeket szerezhetsz. Bevetjük magukat az egész erdőt átszövő, keskeny csatornák, fokok világába, közben a Duna kis szigetén a hódok élőhelyét is megnézzük. Igazán jó vízállásnál pedig miénk az egész erdő.
Nem teljesítménytúra, hanem könnyed evezés, nézelődés, feltöltődés. Bemegyünk ennek a kis ékszerdoboznak a mellékágaiba, tavakra, és élvezzük a hol széles, hol szűk csatorna  romantikus táját, hagyunk időt bőven fényképezni is. Garantált a remek hangulat, no meg egy jó kis túra! A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól és a csapat erőnlététől.  Annyit ígérhetünk, hogy mindkét nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és Gemenc legszebb helyeit igyekszünk megmutatni nektek.

3. nap – fakultatív program 
Hétfő reggel közös reggelit követően több program közül is választhatunk, mint a pörbölyi Ökoturisztikai központ meglátogatása, a gemenci kisvasúttal a környék felfedezése, séta Baja városában vagy bortúra a Hajósi pincefaluban.  

IDE kattintva megnézheted, hogy milyen érzés velünk a vadonban evezni, túrázni. 

Hasznos infók

 • Pénteken, az esti órákban találkozunk, Budapesttől kb. 200 km-re található Baján,  a Fekete Gólya Pihenőházban (a pontos helyszínt a befizetés után küldjük el neked).

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

 • szükséges engedélyek beszerzése
 • túraszervezést
 • a kenuk és a felszerelés szállítását
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a kenuk és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • balesetvédelmi-, evezéstechnikai oktatást
 • felfedező kalandozást, mókás játékokat
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • szombat esti vacsora, valamilyen bográcsos finomság
 • utazás: egyénileg
 • étkezések: a túra önellátó. Reggeli kérés esetén a száláson igénylehető a napközbeni étkezés esetében mindenki egyénileg készíti  el az ételét. Érdemes néhány szendvicset és megfelelő mennyiségű folyadékot hozni, csak úgy, mint egy hagyományos kiránduláshoz.
 • a szombat esti bográcsos vacsorára a vendégünk vagy.

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra megvásárlásával, a túra kosárba tételével.

Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetéssel
 • banki előreutalással

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

A gyalogos túra átlagos kondícióval, bárki számára könnyedén teljesíthető expedíció, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak. Ezt mindenkinek látni kell egyszer. A terep nem nehéz, jelzett és olykor jelöletlen utakon, ösvényeken kalandozunk. A túracipőt senki se hagyja otthon! Teljesen kezdőként is jelentkezhetsz.

Könnyű, bárki számára könnyedén teljesíthető vizes kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak. Teljesen kezdőként is jelentkezhetsz – evezni tanulni, kipróbálni milyen érzés kenuban ülni, lapátolni.

 • időjárásnak megfelelő  öltözet, vízhatlan cipő előny
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • hátizsák (15-30 l), kényelmes túrabakancs, túracipő, kamásli (lábszárvédő), esőkabát
 • a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni
 • napszemüveg, kalap, sapka, fürdőruha
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz)
 • telefon, fényképezőgép, távcső
 • vízhatlan tok, zsák a telefonnak, fényképezőgépnek
 • szúnyogriasztó, naptej
 • kempingezés sátorozás  esetén elengedhetetlen kellékei (sátor, hálózsák, függőágy, tányér, evőeszköz, pohár, tisztálkodási szerek stb)
 • fejlámpa
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani, míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük.

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Ha beteg vagy, vagy rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • A hajók és a felszerelések fertőtlenítését a túrák között elvégezzük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!