Vízitúra a tőserdei Holt-Tiszán

Ha imádod a természetet, a vadregényes tájakat és meglesnéd a vízimadarak életét, akkor tarts velünk a festői környezetű Holt-Tiszához.

Az egykori Tisza-hullámtér gazdagságát idéző birodalomban, tőserdei kenutúrát a tündérrózsa és a sárga virágú tavirózsa tömeges előfordulása teszi felejthetetlenné. Holt-Tisza tőserdei ága igazi mini dzsungel, a környező ősláp miatt olyan gazdag az  élővilága, amit csak kevés helyen lehet látni. Felejthetetlen élmény a buja hínárnövények közt csónakázni és a partmenti öreg füzeken megfigyelni a jégmadarat, a bakcsót, a szürkegémet vagy a fiókáit vezetgető cigányrécét. A holtág partján a  táplálkozó récék, bakcsó, selyemgém is előkerül, de figyelmesen járva hódrágta faágakat, törzseket és magát a hódat  is láthatunk. 

Szánj időt a neked való aktív pihenésre.

Vízitúra a tőserdei

Holt-Tiszán

Vadregényes egyedi vízi-világ  felfedezése

Időtartam: 1 nap

8500 Ft / fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Kaland

Igazi vízjárta, buja növényzetű ártéri területre ma már alig lelünk. 1 napos túránk során kenukkal járjuk be a Tőserdő vadregényes részeit, hogy megcsodáljuk ezen egyedi vízi-világ rendkívüli biodiverzitását,  felfedezzük a holtág élővilágát.  A Felsõ-Kiskunság egyik legszebb tájegysége, az ártéri erdő és rétek világa, holtágakkal, vízi madarakkal, Árpád-kori történelmi emlékekkel.  A holtágban egyébként szabad fürdeni, sőt a szabad strandnál egy szép fakilátót is emeltek, ahonnan jó a kilátás az idilli vízparti tájra. A Tisza, a szabályozás előtti állapotokat őrzi. Rendkívül gazdag állat-és növényvilággal rendelkezik, így az aktív pihenést kedvelő természetbarátok számára ideális kirándulóhely. Az ártér különleges vízrajzát, mikroklímáját, változatos növény- és állatvilágát felfedezni és megismerni vágyó barangolók számára itt számos lehetőség nyílik. A túra fő célja madarak felismerése, a holtág élete, ökoszisztémáinak megismerése adja.  A táv kb. 10-12 km, ha a csapat igényli, akkor lehet még ráadás is. Nem teljesítménytúra, hanem könnyed evezés, nézelődés, feltöltődés. A túra kb. 4 – 5 órát vesz igénybe. Szépen lassan megyünk, hogy mindenki gyönyörködhessen a tájban. Majd a strandra visszatérve fejest ugorhatunk a nyárba, fürdőzhetünk a hűsítő vízben vagy csak élvezzük a pihenést a parton…

IDE kattintva megnézheted, hogy milyen a vadregényes Holt-Tiszán evezni.

Hasznos infók

A túra napján, reggel 10:00-kor, Kecskeméttől mindössze 25 km-re található, Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Tőserdőn találkozunk. Kiosztjuk a felszereléseket, és tartunk egy balesetvédelmi-, és egy rövid evezéstechnikai oktatást. Majd a teljes a csapattal vízre szállunk, és indul a vizes kalandozás. A túra során, egy helyen megállunk pihenni, ahol lehetőség lesz mindenkinek elfogyasztania a magával hozott elemózsiát, teát, és egy kicsit tudunk pihenni. Egy izgalmas túrát téve, a kiindulási pontra érkezünk vissza. Délután 4-5 óra körül búcsút veszünk egymástól és a természet eme gyöngyszemétől.

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

 • túraszervezést
 • a kenuk és a felszerelés szállítását
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a kenuk és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • balesetvédelmi-, evezéstechnikai oktatást
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • Étkezések: A túra önellátó – Készülj egy kis csokival, alkoholmentes folyadékkal.

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra megvásárlásával, a túra kosárba tételével. Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetéssel
 • banki előreutalással
 • Készpénzes fizetésre előre egyeztetett, kivételes esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hellowild.hu email címen Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

Könnyű, bárki számára könnyedén teljesíthető vizes kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak. Teljesen kezdőként is jelentkezhetsz – evezni tanulni, kipróbálni milyen érzés kenuban ülni, lapátolni.

A túra hossza, időtartama:  Az evezés kb. 4-5 órát vesz igénybe, melyet a részvevők felkészültsége nagyban befolyásolhatja. A túrán kb. 8-10 km-t teszünk meg kényelmes tempóban.

 • időjárásnak megfelelő  öltözet, vízhatlan cipő előny
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol)
 • telefon, fényképezőgép
 • vízhatlan tok, zsák a telefonnak, fényképezőgépnek
 • szúnyogriasztó, naptej
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv
 • amennyiben szeretnél, hozz bátran fejlámpát vagy bármilyen csillogó villogót, hogy még ragyogóbb legyen az esténk
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Ha beteg vagy, vagy rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • A hajók és a felszerelések fertőtlenítését a túrák között elvégezzük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!