Kenus barangolás a mocsári ciprusok között

Látványos, mégis könnyű evezős túrát keresel?

Szarvas egy folyóparti kisváros, a Körös egyik holtága ott kanyarog a város utcái között, a maga megfoghatatlan varázsával. A térség az őskor óta lakott, izgalmas történelemmel, számtalan látnivalóval, színes programokkal.

A város egyik jelképeinek számító, varázslatos látványt nyújtó mocsárciprusok között evezünk majd. A mocsári ciprusok eredeti élőhelyük, Florida és Mississippi vidéke. De hazánkban is jól érzik magukat. Igazi romantikus hely a folyót, az aktív kikapcsolódást, a kisvárosi hangulatot, illetve a kulturális élményeket keresők számára.

Könnyed, biztonságos vízi kaland. Ha szeretsz új dolgokat kipróbálni, kevésbé ismeret helyeket felfedezni.  Kihagyhatatlan élmény a Körös-holtág vadregényes világa, különösen ha egy másik nézőpontból szeretnéd szemlélni a világot.  A vízről nézve minden egy kicsit más, talán egy kicsit szebb is. A látvány annyira magával ragadó, hogy csak ez fog számítani.

Kenus barangolás a mocsári ciprusok között

Időtartam: 2 nap

11800 Ft / fő

Nézd meg képeinket nagyobb méretben is

Kaland

Szombaton napközben lesz a találkozó,  Budapesttől 165 km-re található Szarvason. Bepakolunk a kenukba és rögvest vízre szállunk,  hogy bevessük magunkat a mocsári ciprusok különleges világába, hátunk mögött hagyva a szárazföldi lét unalmas szürkeségét!

Szarvas rengeteg csodát rejt, különösen nyáron. Ízelítőt kaphatunk a nyüzsgő vízparti mindennapokból, látni fogjuk a Vízi Színházat és kenuinkkal evezünk a gyönyörű és hatalmas mocsári ciprusok között, amelyek mára Szarvas emblematikus jelképei lettek. A vízparton számtalan a szebbnél szebb nyaralót láthatunk, ennek ellenére a sűrű növényzetben, ágakon, a vízparton napozó mocsári teknősökkel is találkozhatunk. A stégek mellett tavirózsa, tündérrózsa és nyílfű tündököl. A holtág nagyon változatos képet mutat, elevezünk a Szarvasi arborétum, az egykori Magyar Királyság földrajzi középpontját jelölő emlékmű és Szarvas belvárosa mellett is. A vízről megnézzük a Bolza-kastélyt, a szarvasi Vízi Színpadot, a vízsugárral körülvett Milleniumi Emlékműet és az Erzsébet-liget mentén álló Mocsári ciprusokat is és közben átbújunk egy-egy lombsátor alatt. Ezek a különleges, lombhullató fák közötti evezések, kétségtelenül a túra legizgalmasabb részei lesznek. Megállunk pihenni és csobbanni a szarvasi Napestig Strand és Büfénél, majd újult erővel evezünk tovább.

A táv kb. 10 km, ha a csapat igényli, akkor lehet még ráadás is. Nem teljesítménytúra, hanem könnyed evezés, nézelődés, feltöltődés. Hagyunk kellő időt a fényképek elkészítésére is. A túra kb. 4 – 5 órát vesz igénybe. Szépen lassan megyünk, hogy mindenki gyönyörködhessen a tájban.

A mocsári ciprusok a vízitúrázók kihagyhatatlan nyári kalandja.

Szombat esti KulTÚRA program lehetőségek:

Vasárnap:

A Szarvasi Arborétumot és a MiniMagyarország makettparkot nézzük meg. Bejárjuk a mérföldes csizmánkkal Magyarországot, majd az 1890-es évek óta létező arborétumban is sétálunk, barangolunk a különleges növényritkaságok között.

Ezen a napon túravezetői díj nincs, de a parkok látogatása belépőköteles. Belépő jegyek áráról ITT tájékozódhattok.

Arborétum bejárata előtti parkolóban 10 órakor találkozunk.

A parkolás díjmentes. A program várhatóan 4-5 órát vesz igénybe.

 

Hasznos infók

A túra  napján (szombaton), Szarvason, 11 órakor találkozunk  (a pontos helyszínt a befizetés után küldjük el neked). Egy izgalmas túrát téve, a kiindulási pontra érkezünk vissza. Délután 5 óra körül búcsút veszünk egymástól és a természet eme gyöngyszemétől.

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Számunkra  fontos a környezetvédelem, így az utazás megszervezésében is szívesen segítünk, hogy csökkenthessük a CO2 kibocsátásból fakadó környezetterhelést.   Ha nincs kivel, mivel utaznod vagy szívesen viszel magaddal egy utast, akkor jelezd és segítünk a sofőrök és utasok egymásra találásában.

8300 Ft / fő

 • túraszervezést
 • a kenuk és a felszerelés szállítását
 • szakképzett és tapasztalt túravezetést
 • a kenuk és a kötelező biztonsági felszerelések használatát
 • balesetvédelmi-, evezéstechnikai oktatást
 • a túrán fotó és videó felvételeket készítünk (természetesen, ha nem járulsz hozzá, akkor rólad nem készül semmilyen felvétel)
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • Étkezések: A túra önellátó – Készülj egy kis csokival, alkoholmentes folyadékkal.
 • Utazás: egyénileg, de jelezd, és szívesen segítünk a helyszínre jutásban.
 • Étkezések: A túra önellátó – Készülj egy kis csokival, szendviccsel vagy azzal amit szeretsz, alkoholmentes folyadékkal.
 • Szállás: egyénileg
 • Belépők: egyénileg (csak a vasárnapi programon kell belépőjegyeket vásárolni)

A túrára jelentkezni a webshopunkon keresztül tudsz, a túra kosárba tételével, megvásárlásával.

Telefonon és e-mailben NEM fogadjuk el túrákra a jelentkezést, itt csak kizárólag információkat tudunk adni!

A vásárlást követően a véglegesítésről egy visszaigazoló e-mailt küldünk Neked. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod a fizetéssel válik hivatalossá, és a befizetés sorrendjében töltjük fel a szabad helyeket.

A kiválasztott túrát alábbi módokon fizetheted:

 • online felületen bankkártyás fizetéssel
 • banki előreutalással
 • Készpénzes fizetésre előre egyeztetett, kivételes esetben van lehetőség, de ennek is feltétele a regisztráció. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@hellowild.hu email címen Illetve kérlek, vedd figyelembe, hogy az előre befizetett foglalások elsőbbséget élveznek a szabad helyek feltöltésekor.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: OTP Bank
Kedvezményezett neve: Marinkás Noémi ev
Kedvezményezett számlaszáma: 11773384-27509203-00000000
A közlemény rovatba a túra megnevezését és a számlázási nevet írd be, így tudjuk majd beazonosítani az utalásodat.

Befizetést követően küldünk egy levelet, amely a túra legfontosabb részleteit és a számlát tartalmazza.

Fiatalok, felnőttek, lélekben fiatalok, akik világra nyitott, intelligens, kalandvágyó, lelkes, rugalmas emberek. Ha valami miatt úgy érzed, nem tudsz teljes értékűen részt venni a programjainkon, hívj fel bátran! Biztosan találunk megoldást speciális igényeidre. Köszönjük, ha előre jelzed, mivel így mi is felkészültebbek lehetünk!

Könnyű, bárki számára könnyedén teljesíthető vizes kaland, egy életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak. Teljesen kezdőként is jelentkezhetsz – evezni tanulni, kipróbálni milyen érzés kenuban ülni, lapátolni. A túra hossza, időtartama:  Az evezés kb. 4-5 órát vesz igénybe, melyet a részvevők felkészültsége nagyban befolyásolhatja. A túrán kb. 10 km-t teszünk meg kényelmes tempóban.

 • időjárásnak megfelelő  öltözet, vízhatlan cipő előny
 • váltóruha, cipő (beborulás esetére, de nem szokott kelleni)
 • elemózsia, innivaló (szendvics, energia szelet, amit a túra alatt elfogyasztasz, tea, víz jól jöhet, de semmi alkohol)
 • telefon, fényképezőgép
 • vízhatlan tok, zsák a telefonnak, fényképezőgépnek
 • szúnyogriasztó
 • polifoam ülőke
 • extra adag jókedv
 • amennyiben szeretnél, hozz bátran fejlámpát vagy bármilyen csillogó villogót, hogy még ragyogóbb legyen az esténk
 • betegségekből kifolyólag szükséges orvosságok (inzulin, asztma spray, adrenalin injekció, szívproblémák, epilepszia, stb.). Bármilyen betegség esetén kérjük, az érintett személyt, hogy súgja meg nekünk hol rejtegeti ezen szereit, miből, mikor, mennyit, hogyan kell beadni, így baj esetén érdemi segítséget tudjunk nyújtani míg megérkeznek a mentők. Természetesen ezen információkat, maximális diszkrécióval kezeljük és a túra után el is felejtjük

A túrázóink biztonsága kiemelten fontos számunka, ezért hirtelen időjárás romlás esetén a túra útvonalának, hosszának megváltoztatása a túravezető kötelessége és felelőssége, mely minden túrázóra kötelezően kiterjed. Továbbá a túravezető a csoport biztonságára veszélyt jelentő személy(eke)t kizárhatja a túráról.

 • Ha beteg vagy, vagy rosszul érzed magad, kérlek, maradj otthon! Értesíts minket, és megbeszéljük a további részleteket!
 • A szabadtéri túráinkon a 1,5 méteres távolság betartása könnyen teljesíthető.
 • Tüsszentés és köhögés esetén használj zsebkendőt.
 • A kézfogást, mint üdvözlési formát kerüljük.
 • A hajók és a felszerelések fertőtlenítését a túrák között elvégezzük.
 • Amennyiben kijárási korlátozás, karantén vagy egyéb tiltás miatt nem tudjuk megtartani a túrát, akkor sem kell aggódnod, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

Egyéb, a fentiekben nem részletezett dolgokat, különleges igényeket, kéréseket egyeztessük, igyekszünk mindent megoldani.

Amennyiben megválaszolatlan kérdés, kérés maradt, a +36-30-930-6458-as telefonszámon vagy az info@hellowild.hu email címen állunk a rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!

PROGRAMJAink BÁRMELYIKÉVEL FELEJTHETETLEN PERCEKET, ÉLETRE SZÓLÓ EMLÉKEKET SZEREZHETSZ KEDVESEDNEK, SZERETTEIDNEK, CSALÁDODNAK.

ÉLMÉNYKÁRTYA

Végtelen ötlet

minden alkalomra.

Kérdésed van?

Ne várj vele, tedd fel nekünk most!